Detoks, czyli odtruwanie organizmu, to proces, którego celem jest wydalenie szkodliwych substancji utrudniających cykliczną regenerację narządów naszego ciała. Komórki potrzebują tlenu i substancji odżywczych. Jednak w procesach metabolicznych powstają substancje odpadowe, które trzeba odprowadzić na zewnątrz komórki. Nasz organizm jest doskonale przygotowany do samoistnego odtruwania. Wątroba, nerki, skóra i płuca systematycznie usuwają z krwioobiegu substancje trujące, które spożywamy wraz z żywnością. Są one wydalane przez jelito grube, układ moczowy i oddechowy oraz przez skórę wraz z potem. W ciągu ostatniego stulecia zmienił się sposób odżywiania, pojawiły się wysoko przetworzone pokarmy. Nagminnie spożywamy potrawy poddane przemysłowej obróbce z dodatkiem licznych substancji konserwujących,spulchniających, barwiących, naszpikowane pestycydami, antybiotykami, sztucznymi hormonami wzrostu i sterydami. Detoksykacja stała się sposobem na zdrowie i długie życie dla ludzi szukających recepty
na przeciwdziałanie wpływom cywilizacji. Detoks daje szansę na pozbycie się zbędnych kilogramów i wielu problemów zdrowotnych takich jak: zaburzenia trawienia, zaparcia, wzdęcia, bóle głowy, czy przewlekłe zmeczenie. Oczyszczanie organizmu powinno być przeprowadzone po odpowiedniej konsultacji lekarskiej. Gdy tylko oczyścisz organizm ze wszystkich toksyn, odżywisz i dotlenisz swoje komórki, ciało naturalnie powróci do stanu równowagi. Organizm pozbawiony toksyn może funkcjonować bez zakłóceń przez wiele lat.
Naturalny detoks
CZOSNEK– wspiera produkcję enzymów trawiennych w wątrobie i bierze udział w syntezie glutationu, substancji oczyszczającej organizm ze szkodliwych produktów przemiany materii.
BURAKI-mają dużo witamin z grupy B i minerałów. Są pełne błonnika, który usprawnia pracę układu pokarmowego, zmniejsza absorpcję glukozy, wiąże cholesterol i kwasy żółciowe, zwiększając tym samym ich wydalanie. Ponadto odkwasza i wspomaga pracę takich narządów, jak nerki i wątroba.
KURKUMA-główny składnik kurkumina-wykazuje właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne, antybakteryjne oraz fungistatyczne, czyli hamujące wzrost grzybów. Poprawia trawienie i oczyszcza organizm.
IMBIR-działa antyzapalnie i antyoksydacyjnie, zapobiega powstawaniu prozapalnych prostaglandyn. Pobudza także układ odpornościowy, niszczy wirusy i ma silne działanie odtruwające.
KISZONA KAPUSTA i KISZONE OGÓRKI– są źródłem probiotyków, czyli pożytecznych baktrrii fermentacji mlekowej, które regulują skład mikroflory przewodu pokarmowego, utrzymują kwaśne PH w jelicie i hamują rozwój bakterii gnilnych.
Ładowanie...