Dietetyk Wrocław - Leczenie Otyłości | Saba Odchudzanie
  • Postaw na test 10:00 01.04.2016
  • Wizyty Promocyjne

    Jaja wielkanocne z szynką

    Składniki

    • Jajka kurze całe 348g ( 6 x sztuka średnia )
    • Szynka z indyka 150g ( 1.5 x porcja )
    • Sałata 100g ( 1 x porcja )
    • Majonez niskokaloryczny bez cholesterolu 30g ( 2 x łyżka )
    • Jogurt grecki light 0% tłuszczu Fage 40g ( 2 x łyżka )
    • Pietruszka natka 25g ( 0.5 x pęczek )
    DODATKI:
    SPOSÓB WYKONANIA: Szynkę pokroić w drobniutką kostkę. Natkę pietruszki drobno posiekać. Jajka ugotować na twardo, przekroić na połówki i wydrążyć środki. Żółtka, wędlinę, natkę pietruszki, jogurt wymieszać doprawiając do smaku sola. Połówki jajek ułożyć na listkach sałaty napełniając otrzymanym farszem. Udekorować majonezem.

    Szczegóły

    • Pory Dnia: Śniadanie,
    • Rodzaj przygotowania: Gotowane
    • Rodzaj potrawy:
    • Kcal: 758.4
    • Kcal porcja: 126.4
    • Ilość porcji: 6
    • Okazje: Wielkanoc,
    • Składniki: Potrawy z jaj,
    Ładowanie